; مطبخ ست البيت: كشري

كشري

كُتب يوم:السبت، 7 مارس 2015

الطريقة:
  • نسلق معكرونة
  • الصلصه للكشري:
  • نقدح الزيت ونضيف عصير طماطم متصفي وتوم مهروس مع ملح وكمون وكزبره وشويه صغيرين خل هنضيفهم للصلصه بعد الغليان
  • وهنطفي عليها بعد ما تتقل شويه مش تتسبك تماما
  •  نيجي للرز والعدس:
    العدس بجبه ننقيه ونغسله كويس نسلقه نص سلقه ونصفيه
  • بطنجرة عالنار نضيف الرز ونقلب كويس ليتفلفل ونضيف ماء كل كوب رز كوب ماءونتبل بقليل من الكمون والفلفل وطبعا ملح
  •  نقطع بصلتين نص حلقات وندعكهم بشوية ملح عشان يطلع مقرمش نسخن زيت غزير ونقلي البصل لحد اللون الدهبي
    ونصفيه علي ورق المطبخ
  •  الدقه :
    3 فصوص توم مهروسين مع ملح وكمون وكسبره ناشفه هنضيف لهم عصير ليمونتين وربع كوب خل 
    وشويه ميه مع ملعقة  صغيرة صلصه من  الكشري لتعطيها لون كويس نغليهم 3 دقايق علي النار


ليست هناك تعليقات :

إرسال تعليق